My biggest succes and fuck up of 2022

Bijna 1 jaar aan ondernemerschap achter de rug

Wat een bewogen jaar. Het corporate leven achter mij gelaten in 2021. Met zo’n duidelijk gevoel en gedrevenheid om voor mezelf te starten. Als een champagne fles bruiste het eerste kwartaal alles eruit. Een heerlijk succes gevoel. En het lijkt wat vroeg om terug te blikken. Echter reflecteren is een tweede natuur voor mij. En gezien ik plannen aan het smeden ben voor volgend jaar. Is het waardevol om te doen. Wat waren mijn hoogtepunten en wat waren mijn diepte punten. En hoe ga ik daarmee om en zorg ik dat ik trouw blijf aan mezelf en mijn eigen doelen die ik voor mezelf heb gezet. En leer ik van alle ups and downs. 

 

Wat is succes?

Voor mij als mens is het waardevol om succesvol te zijn in wat ik doe. En dat meet ik niet alleen aan geld, maar ook aan de toegevoegde waarde die ik breng. En die voel ik op een diepere laag. Die voel ik in de erkenning, in de interactie met de ander. Die voel ik de samenwerking. Daar waar ik die toegevoegde waarde voel en terug krijg in erkenning van mijn expertise. Is voor mij een katalysator in succes. Waarmee ik mij nog sneller ontwikkel. Want 1ding is heel duidelijk, ik heb dit jaar zo ontzettend veel geleerd, geëxperimenteerd en gecreëerd. En dit zijn voor mij ook 3 ingrediënten die nodig zijn voor een ondernemer. Door te weten wat je wil, je daar naar gedraagt en acties bedenkt die daar aanvullend in zijn. De formule; "Be Do Have".

Invest in yourself

The most important relationship you have, is with yourself

De eeuwige student

En als ik op rijtje zet wat ik heb geleerd aan kennis: verdieping in Human Design, Somatsch Mentorship, Breathwork, 6 week program; Living from your higer self, en ook nog mee gedaan aan de Hell Week. En voor mijn gevoel heb ik nog zo’n dorst om te leren. Te leren in persoonlijke ontwikkeling en leiderschap, waarbij de nadruk ligt in de synerchie van body, mind and soul. 

Mijn grootste inzicht en succes van dit jaar voor mij, in wat ik nastreef;

  1. hoge idealen
  2. hoge standaarden
  3. hoge doelen.

Handelen vanuit angst of kracht?

En dat is niet altijd makkelijk. Het gevoel van tekorten of in angst denken en vanuit de mind handelen is zo geconditoneerd in ons systeem. Daarvan los te komen is het voor mij belangrijk om goed voor mezelf te zorgen en te luisteren naar mijn lichaam. En ik geloof oprecht dat dat voor ieder mens anders is. Dat differentatie en uniekheid het streven is. En in de huidige wereld is dat wellicht soms nog spannender. Als je een fout maakt, kan de buitenwereld gruwelijk zijn. Alsof je op de brandstapel gaat of opgehangen wordt. Kijk naar een actueel voorbeeld van Mathijs van Nieuwkerk.

En toch geloof ik in de kracht van openheid, kwetsbaarheid en in verbinding zijn met jezelf en de ander en juist daarin je eigen geluid te laten horen. Ook al is deze anders dan de norm. Of van hoe wij het collectief aangeleerd hebben gekregen door onze ouders, ons onderwijs of onze omgeving hoe we met elkaar omgaan. 

Het gaat om individualisme, ontdekken wat van jou is. En daarom de relatie met jezelf vergroten. Zodat je leeft naar jouw uniekheid.

Voelen is weten

keep investing in yourself, keep growing, keep going

Geld is ook een streven

Mijn grootste niet succes gevoel.

Mijn huidgie banksaldo: deze is beduidend laag, toch iets anders dan ik begin dit jaar had begroot. Nog nooit is deze zo laag geweest. En hoe blijf ik vertrouwen hebben in hetgeen wat ik doe?

De goed bedoelde adviezen ten harte nemen en trouw te zijn aan mijn eigen gevoel en waarheid.

Mijn levenservaring en werkervaring en de kennis die ik heb vergaard tot nu toe, ongekend krachtig is. En dit zie ik terug in de coaching bij mijn cliënten. De bizar grote transformaties, waar leiderschap en daarmee bedoel ik echt leiderschap vanuit het hart terug te zien en is geïntegreerd in het dagelijks leven.

Want ik blijf bij dat gevoel van kwartaal 1,  die champagne fles die bruist. Want diep van binnen voel ik en weet ik, dat ik goud in handen heb in mijn (persoonlijk) leiderschap programma.

De mind

Ja het is anders, maar volgens mij hebben wij juist in deze tijd anders nodig. Want met “hetzelfde” gaan we volgens mij er niet komen. Ik blijf steeds zien dat men uit verbinding is met het lichaam en veel leeft vanuit de mind. Een cognitieve gedragsverandering is niet alleen de sleutel. Het is de verbinding met het lichaam weer vergroten en de kennis mee geven aan de mind hoe daar mee om te gaan. En ruimte te geven voor integratie zodat je het direct in het dagelijks leven toe kan passen. En dat je leert te leven vanuit je lichaam en jouw uniekheid.

En ondanks de stap in het onbekende, niet wetende wat komen gaat. Vertrouw ik dat het leven voor mij werkt en vertrouw ik op mezelf en mijn eigen kunnen en weten.

Vertrouwen in jezelf is 1 van de grootste successen die je jezelf kunt geven.

Wat is jouw behoefte?
Onderzoek en maak kennis

1 verheldering van waar je staat

2 waar je naar toe wilt

3 wat je nodig hebt om daar te komen

keep investing in yourself, keep growing, keep going

Meld je aan

Invalid Email

Breathwork is niet aanbevolen voor:
De adembenadering die wij gebruiken wordt niet geadviseerd bij aandoeningen als, maar niet beperkt tot bi-polair, schizofrenie, hart- en vaatziekten, acute hartaandoeningen, epilepsie, glaucoom, netvliesloslating of hoge bloeddruk. Het wordt evenmin aangeraden als u zwanger bent of zich in het eerste trimester (de eerste drie maanden) van de zwangerschap bevindt. Ook als u medicijnen gebruikt wordt u geadviseerd medisch advies in te winnen voordat u deelneemt.