Breathwork

In een 1 op 1 sessie van 2 - 2,5 uur begeleid ik jou.

De vitale kracht van ademhalen, zorgt voor de verbinding tussen de geest en het lichaam. De ongekende kracht om te leven vanuit je gehele systeem en niet alleen vanuit je hoofd. Dat is de echte kracht van adem halen en weer voelen. Voelen wat van jou is.  Stilstaan bij jou.

Breathwork of wel ademwerk is het bewust sturen van de ademhaling in een ritmische flow. Hierbij verhoog je de zuurstofniveaus in je gehele lichaam. De voordelen zijn ongekend, meer energie, minder stress en het laat alle emoties stromen vanuit je gehele systeem.

Een beetje extra lucht: ademhalen is soms het enige wat je hoeft te doen. Wist je dat bewust worden van jouw ademhaling je kan helpen om het hoofd en hart met elkaar in verbinding te brengen?

Energy flows

Eén breathwork sessie kan ongelofelijk krachtig zijn en geeft jou precies wat jij nodig hebt en waar jij klaar voor bent.

Ademwerk doorbreekt emotionele blokkades, omdat je door te ademen de energie letterlijk weer laat stromen. Het is prachtig om te ervaren wat er in je systeem en je lichaam gebeurt wanneer je een ademsessie ondergaat. Elke sessie is dan ook uniek en compleet anders. Elke sessie is een ervaring waar jij op dat moment klaar voor bent. En helpt jou om te leven vanuit jouw essentie.

Voordelen

√  Meer energie

√  Minder stress

√  Alle emoties gaan stromen vanuit je gehele systeem

√  Verbinding tussen hoofd en hart

√ Ontspanning

facts

1 sessie duurt 2 - 2,5 uur

€ 250,- excl. BTW per sessie

Een sessie kan online als fysiek.

Interesse naar de ervaring van breathwork? Plan direct een breathwork sessie in.

Liever eerst een kennismaking? Plan dan vrijblijvend een match gesprek in.
Om te ontdekken wat ik voor jou kan betekenen.

Breathwork en coaching vormen een krachtige combinatie die je kan helpen om een diepere verbinding tussen lichaam en geest te creëren. Als je geïnteresseerd bent in de mogelijkheden van breathwork, kun je een eerste sessie plannen om te ervaren of het bij jou past. Het is belangrijk op te merken dat ik alleen coachtrajecten aanbied waarin breathwork een integraal onderdeel is. Ik bied geen losse sessies breathwork aan, omdat ik geloof in de kracht van een bredere persoonlijke ontwikkeling en leiderschapscoaching.

Waarnemingen

Tijdens een ademsessie kun je 3 niveaus ervaren. Elke sessie is uniek en kan enorm verschillen in de beleving.

Fysieke waarneming
Op dit niveau doorbreek je de beperkte ademhalingspatronen en leer je effectiever en gemakkelijker te ademen. Daardoor krijg je meer energie en versterk je het herstellend vermogen van je lichaam. De eerste fase is helemaal gericht op het openen en verbinden van de adem. Dit betekent dat je in een constant en regelmatig ritme in je buik en borst gaat ademen zonder pauzes tussen de in - en uitademing, zodat adempatronen als gevolg van vastzittende emoties en trauma’s doorbroken worden.

Mentale waarneming
Op dit niveau worden mentale en emotionele blokkades opgeruimd.
De overtuigingen zitten vast tot op celniveau en zijn overgenomen vanuit onze familielijn en ervaringen uit het verleden. Door de ademhaling steeds meer te verdiepen en te verruimen ontstaat er meer rust, ruimte en helderheid in het nu, los van je verleden. Dit brengt je vervolgens op het derde niveau.

Spirituele waarneming
Op dit niveau kom je in aanraking met je ware kern, wie je bent zonder alle patronen en mechanismen. Het verleden is langzaam opgeruimd, lichaam en geest gereinigd en een diepere overgave en rust wordt ervaren. Dit lijkt op een intense meditatieve staat.

Het zenuwstelsel

Wanneer je sympathische en para-sympathische zenuwstelsel zijn ontregeld. Je gevoel voor je gaspedaal en je rem zijn uit balans.

Het sympathische (gas) zenuwstelsel is gekoppeld aan dagelijkse handelingen zoals opstaan, lopen, zitten, eten en drinken.

En het para-sympathische (rem) zenuwstelsel zorgt voor onbewuste handelingen in het lichaam zoals slapen, spijsvertering, ademhaling en zuurstofbinding. Hiermee zorgt het para-sympathische zenuwstelsel voor rust en herstel na een activiteit.

In een ademwerksessie adem je bewust in een ritmische flow. Je zet het lichaam tijdelijk onder spanning. Om te leren ontspannen in deze situaties. Je zenuwstelsel krijgt daarbij een boost om je sympathische en para-ysmpatische zenuwstelsel te herstellen. En beter met elkaar samen te werken. Zodat je de verbinding en zenuwbanen in je lichaam vergroot. Om de signalen die je lichaam nodig heeft beter waar te nemen, te voelen. De zenuwbanen in je lichaam worden hersteld. Je lichaam en hersenen gaan weer beter samenwerken.

Je zult de signalen van je lichaam weer duidelijk voelen.

disclaimer

De ademhalingsbenadering die gebruikt wordt is niet aangeraden voor aandoeningen zoals:

astma, zware post-traumatische stressstoornis (PTSS), vrijstaande retina (netvliesloslating), glaucoom, nierziekte of nieraandoening, hoge bloeddruk, diabetes, aneurysma in de hersenen of buik, cardiovasculaire ziekte zoals een hartaanval of beroerte (in het verleden), ongecontroleerde schildklieraandoening, het gebruik van medicatie waarbij de hersenen worden beïnvloed (zoals antidepressiva, medicatie voor angststoornissen), als je wordt behandeld voor psychische en/of neurologische klachten, bijvoorbeeld: bipolaire stoornis, schizofrenie, psychiatrische aandoening en/of epilepsie. Opname voor psychiatrische aandoening. Als je verslaafd bent aan psycho actieve middelen, zowel soft- als harddrugs. Of als je om medische redenen moet oppassen met heftige fysieke inspanning en emotionele ontlading.

Evenals als je in verwachting bent wordt geadviseerd om medisch advies in te winnen voordat je deelneemt aan mijn breathworksessies.

Over Annelotte Scholten, Coach Zwolle

Mijn grootste drijfveer? Dat is mijn nieuwsgierigheid naar het leven.
Ik houd van persoonlijke ontwikkeling en groei. Van het creëren van bewustzijn in lichaam, hart, hoofd en ziel. Het is niet alleen mijn doel als coach, maar ook mijn persoonlijke ontdekkingstocht. Ik ben die eeuwige student van het leven in persoonlijke ontwikkeling, gezien door een holistische bril.

Als coach werk ik vanuit mijn eigen passie. Daar haal ik ontzettend veel voldoening uit. Vanuit die overtuiging coach en begeleid ik graag mensen naar persoonlijke ontwikkeling en groei.

Alles begint bij een goede zorg voor jezelf. Leer jezelf kennen, daardoor kun je betere keuzes maken. Die keuzes helpen je te leven vanuit jouw uniekheid. Ieder mens is uniek. En jij dus ook.

- Annelotte Scholten, coach Zwolle

Annelotte Scholten Coaching Zwolle

Wat mijn klanten zeggen

Persoonlijk Leiderschap | Breathwork & Coaching @ Annelotte Scholten Coaching Zwolle

★★★★★

Ik heb het voorrecht gehad om een coachingstraject te volgen bij Annelotte, gericht op persoonlijk leiderschap. Dit traject heeft een diepgaande impact gehad op zowel mijn persoonlijke als professionele leven. Annelotte heeft een ongelooflijk vermogen om je te begeleiden naar het ontdekken van je ware zelf, je unieke krachten en je kwaliteiten.
Haar benadering, zienswijze, begeleiding inclusief breathwork sessies en passende opdrachten, hebben mij geholpen om oude overtuigingen en obstakels los te laten en me te bevrijden van wat me niet meer diende.

Ik heb letterlijk laagje voor laagje mogen afpellen om de kern van 'wie is Carlin die zichzelf leidt' te vinden. Annelotte is niet alleen een uitzonderlijke coach, maar ook een prachtig mens met een warme persoonlijkheid. Ze creëert een veilige en ondersteunende omgeving waarin je jezelf kunt zijn en diepgaande groei kunt ervaren. Haar intuïtie en empathie zorgen ervoor dat er precies datgene aangeraakt wordt wat nodig is om je een stap verder te brengen. En dat niet alleen tíjdens de coachings sessies maar ook daarbuiten, door middel van ondersteunende en helpende calls & voicenotes. Een sterk element in haar begeleiding is dat je ook werkt aan integratie en verankering in het dagelijks leven, van alles wat je leert en ervaart tijdens de 1;1 sessies.

Dankzij Annelotte heb ik niet alleen een enorme groei doorgemaakt in persoonlijk leiderschap, maar heb ik ook mijn levensdoel ontdekt. Ik ben haar eeuwig dankbaar voor de transformatieve reis die ze me heeft laten ervaren. 

Als je op zoek bent naar een coach die je kan helpen dichter bij jezelf te komen en je volledige potentieel te realiseren, ben je bij Annelotte op de juiste plek.

Liefs, Carlin

TMA Team Traject @ Annelotte Scholten Coaching Zwolle 

★★★★

We kijken terug op een waardevolle TMA teamtraining na gedegen voorbereidende gesprekken met ieder teamlid individueel. Annelotte voert deze gesprekken op een prettige, rustige manier met aandacht voor de persoon. Annelotte en Frank gaven in de teamtraining mooie inzichten in de talenten van ons team en hoe we deze op een krachtige manier kunnen inzetten.

 
Stichting Voor Elkaar Zwolle | Elise Suithoff

Breathwork & Coaching @ Annelotte Scholten Coaching Zwolle

★★★★★

Krachtig, inspirerend en motiverend zijn de woorden die naar boven komen wanneer ik terugdenk aan de (breathwork) sessies die ik gevolgd heb bij Annelotte Scholten.

Ik had het genoegen te ontdekken wat de kracht van ademen is. De energie, kennis en kunde van Annelotte geven een veilig gevoel waardoor je via ademhaling een interne reis kunt maken om zo je emoties te ervaren en om zo weer in je eigen kracht te komen. Hoewel Annelotte vol energie zit, straalt ze zoveel rust uit en weet ze aan te voelen wat jij op dat moment nodig hebt, wat ervoor zorgt dat je je volledig durft over te geven om zo het beste voor jezelf uit de sessies te halen. 

De sessies van Annelotte zijn echt een kadootje aan jezelf. 

Christa

TMA Team Methode @ Annelotte Scholten Coaching Zwolle 

★★★★

Beste Annelotte en Frank,

Nogmaals dank, ik vond het erg leerzaam en interessant.

Ook hoe jullie beiden op elkaar ingespeeld zijn met gevoel voor humor, lichtheid en jullie toegankelijke houding.

Stichting Voor Elkaar Zwolle | Naomi

TMA Methode @ Annelotte Scholten Coaching Zwolle

★★★★★

De duidelijke uitleg en met name de snelheid van handelen.
Ga zo door!

SKETZ Uitzendbureau | Edwin Rietberg 

Discover Your Uniqueness @ Annelotte Scholten Coaching Zwolle

★★★★★

Annelotte is een warm persoon die zorgt voor veiligheid. Je wordt gezien en gehoord. Ze spiegelt je en laat je op een liefdevolle wijze zien wat eventuele acties of aandachtspunten mogen zijn.

Mijn ervaring:
Weer leren vertrouwen op je innerlijk kompas. Je hart mogen volgen en keuzes mogen maken voor jezelf. Door de breathwork sessies doorleef en veranker je de kennis die je hebt opgedaan en kun je niet meer om je intuïtie heen.

Mirella van Dijk 

Human Design @ Annelotte Scholten Coaching Zwolle

★★★★★

 Je bent authentiek en oprecht. Je persoonlijke benadering en beschikbaarheid in rust en verbinding hielpen mij om van de waan van de dag in het moment van de sessie te komen. De sessie was goed voorbereid en was zowel visueel als inhoudelijk waardevol. Ook de zachte achtergrondmuziek vond ik van meerwaarde. Prettig hoe je al tijdens de sessie kon teruggeven dat de manier waarop ik dingen aanpak passend zijn bij mijn profiel en/of positief bijdragen aan het profiel van mijn naaste(n). Dit maakte dat ik me als kwetsbaar persoon met een onvervulde behoefte direct gezien en bevestigd voelde. Dankjewel.

Anoniem

Breathwork Traject op maat @ Annelotte Scholten Coaching Zwolle

★★★★★

Annelotte is begripvol, voelde mij gelijk op mijn gemak, heel blij met de eerste breathwork sessie, nu al zin in de volgende!

Anoniem

TMA Methode @ Annelotte Scholten Coaching Zwolle

★★★★★

Ik vond het erg leuk om op deze manier meer over mijn intrinsieke motivatie te leren. Ik herkende mijzelf in veel dingen en dat was erg leuk om te zien. Ik denk dat het mij ook zeker nog meer verheldering geeft met wat ik in de toekomst wil bereiken.

Demi van het Ende

Breathwork @ Annelotte Scholten Coaching Zwolle

★★★★★

Het was voor mij een heel bijzondere ervaring die op een persoonlijke en deskundige manier werd begeleid door jou.

Hanneke

Breathwork @ Annelotte Scholten Coaching Zwolle

★★★★★

Ik heb de breathwork sessie als zeer prettig ervaren, in een veilige omgeving, waar ruimte is om alles wat zich aandient tijdens de sessie vrij te uiten.

Duncan

TMA Methode @ Annelotte Scholten Coaching Zwolle

★★★★

De TMA talentenanalyse heeft mij veel inzichten gegeven. Ik was verrast hoe accuraat de omschrijving van mij als persoon is. Dit gaf mij opheldering en bewustwording in het zijn van mij als persoon.

Joy

Samenwerkingen met

Hamilton bright
NHL_Stenden_logo_NL_black
Tenderkoers
Sketz uitzendwerk
Stichting voor elkaar zwolle
Scholengemeenschap Singelland
Screenshot (22)
Roxit Visma
Improven
Wat is jouw behoefte?
Onderzoek en maak kennis

1 verheldering van waar je staat

2 waar je naar toe wilt

3 wat je nodig hebt om daar te komen

keep investing in yourself, keep growing, keep going

Meld je aan

Invalid Email

Informatie

De makkelijkste manier om contact op te nemen is bellen en/of via whatsapp. 

Inspiratie ontvangen?

Informatie in persoonlijke ontwikkeling & meer.
Eén keer per kwartaal een nieuwsbrief!

social media

Volg mij via de volgende kanalen voor meer inspiratie in persoonlijke ontwikkeling.