Waarom Breathwork zo krachtig is

Wat is breathwork?

Waarom is breathwork zo krachtig? De vitale kracht van ademhalen, zorgt voor de verbinding tussen de geest en lichaam. De ongekende kracht om te leven vanuit je gehele systeem en niet alleen vanuit je hoofd. Dat is de echte kracht van adem halen en weer voelen. Voelen wat van jou is. Stilstaan bij jou.

Breathwork, verbonden ademen of wel ademwerk is het bewust sturen van de ademhaling in een ritmische flow. Hierbij verhoog je de zuurstofniveaus in je gehele lichaam. De voordelen zijn ongekend, meer energie, minder stress en het laat alle emoties stromen vanuit je gehele systeem.

Een beetje extra lucht: ademhalen is soms het enige wat je hoeft te doen. Wist je dat bewust worden van jouw ademhaling je kan helpen om het hoofd en hart met elkaar in verbinding te brengen? Eén breathwork sessie kan ongelofelijk krachtig zijn en geeft jou precies wat jij nodig hebt en waar jij klaar voor bent.

Ademwerk doorbreekt emotionele blokkades, omdat je door te ademen de energie letterlijk weer laat stromen. Het is prachtig om te ervaren wat er in je systeem en je lichaam gebeurt wanneer je een ademsessie ondergaat. Elke sessie is dan ook uniek en compleet anders. Elke sessie is een ervaring waar jij op dat moment klaar voor bent. En helpt jou om te leven vanuit jouw essentie.

waarnemingen

Tijdens een ademsessie kun je 3 niveaus ervaren. Elke sessie is uniek en kan enorm verschillen in de beleving.

Fysieke waarneming
Op dit niveau doorbreek je de beperkte ademhalingspatronen en leer je effectiever en gemakkelijker te ademen. Daardoor krijg je meer energie en versterk je het herstellend vermogen van je lichaam. De eerste fase is helemaal gericht op het openen en verbinden van de adem. Dit betekent dat je in een constant en regelmatig ritme in je buik en borst gaat ademen zonder pauzes tussen de in - en uitademing, zodat adempatronen als gevolg van vastzittende emoties en trauma’s doorbroken worden.

Mentale waarneming
Op dit niveau worden mentale en emotionele blokkades opgeruimd.
De overtuigingen zitten vast tot op celniveau en zijn overgenomen vanuit onze familielijn en ervaringen uit het verleden. Door de ademhaling steeds meer te verdiepen en te verruimen ontstaat er meer rust, ruimte en helderheid in het nu, los van je verleden. Dit brengt je vervolgens op het derde niveau.

Spirituele waarneming
Op dit niveau kom je in aanraking met je ware kern, wie je bent zonder alle patronen en mechanismen. Het verleden is langzaam opgeruimd, lichaam en geest gereinigd en een diepere overgave en rust wordt ervaren. Dit lijkt op een intense meditatieve staat.

HET ZENUWSTELSEL

Wanneer je sympathische en para-sympathische zenuwstelsel zijn ontregeld. Je gevoel voor je gaspedaal en je rem zijn uit balans.

Het sympathische (gas) zenuwstelsel is gekoppeld aan dagelijkse handelingen zoals opstaan, lopen, zitten, eten en drinken.

En het para-sympathische (rem) zenuwstelsel zorgt voor onbewuste handelingen in het lichaam zoals slapen, spijsvertering, ademhaling en zuurstofbinding. Hiermee zorgt het para-sympathische zenuwstelsel voor rust en herstel na een activiteit.

In een ademwerksessie adem je bewust in een ritmische flow. Je zet het lichaam tijdelijk onder spanning. Om te leren ontspannen in deze situaties. Je zenuwstelsel krijgt daarbij een boost om je sympathische en para-ysmpatische zenuwstelsel te herstellen. En beter met elkaar samen te werken. Zodat je de verbinding en zenuwbanen in je lichaam vergroot. Om de signalen die je lichaam nodig heeft beter waar te nemen, te voelen. De zenuwbanen in je lichaam worden hersteld. Je lichaam en hersenen gaan weer beter samenwerken.

Je zult de signalen van je lichaam weer duidelijk voelen.

VOORDELEN
√ Meer energie
√ Minder stress
√ Alle emoties gaan stromen vanuit je gehele systeem
√ Verbinding tussen hoofd en hart
√ Ontspanning

Om duurzaam de impact te ervaren van ademwerk adviseer ik minimaal 4 tot 6 sessies.

Wat is jouw behoefte?
Onderzoek en maak kennis

1 verheldering van waar je staat

2 waar je naar toe wilt

3 wat je nodig hebt om daar te komen

keep investing in yourself, keep growing, keep going

Meld je aan

Invalid Email

Breathwork is niet aanbevolen voor:
De adembenadering die wij gebruiken wordt niet geadviseerd bij aandoeningen als, maar niet beperkt tot bi-polair, schizofrenie, hart- en vaatziekten, acute hartaandoeningen, epilepsie, glaucoom, netvliesloslating of hoge bloeddruk. Het wordt evenmin aangeraden als u zwanger bent of zich in het eerste trimester (de eerste drie maanden) van de zwangerschap bevindt. Ook als u medicijnen gebruikt wordt u geadviseerd medisch advies in te winnen voordat u deelneemt.

Informatie

De makkelijkste manier om contact op te nemen is bellen en/of via whatsapp. 

Inspiratie ontvangen?

Informatie in persoonlijke ontwikkeling & meer.
Eén keer per kwartaal een nieuwsbrief!

social media

Volg mij via de volgende kanalen voor meer inspiratie in persoonlijke ontwikkeling.