Wat breathwork voor jou kan betekenen

Breathwork Zwolle

Als coach maak ik vaak gebruik van breathwork, een techniek waarbij bewuste ademhalingstechnieken worden gebruikt om de fysieke, mentale en emotionele gezondheid te verbeteren. Een van de technieken die ik vaak gebruik is ademen in een circulair ritme, ook wel verbonden ademen genoemd. Deze techniek kan helpen om de ademhaling te reguleren en het lichaam te voorzien van meer zuurstof, wat kan leiden tot een energieker en vitaler gevoel.

Breathwork kan een krachtig hulpmiddel zijn voor persoonlijke ontwikkeling. Door gerichte ademhalingsoefeningen te doen, kunnen we ons bewust worden van onze gedachten, gevoelens en emoties en deze leren ervaren. Hierdoor kunnen we beter omgaan met stress en uitdagende situaties en meer veerkracht ontwikkelen.

coaching Zwolle

Ademwerk wordt steeds populairder als middel voor persoonlijke ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid, omdat het verschillende voordelen biedt die kunnen bijdragen aan een gezonder, meer gebalanceerd leven.

Als coach kan ik helpen bij het ontwikkelen van een persoonlijk ademhalingsoefenprogramma dat is afgestemd op de individuele behoeften en doelen van mijn cliƫnten. Met behulp van breathwork kunnen we werken aan het verbeteren van de fysieke, mentale en emotionele gezondheid en het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid.

Wat breathwork voor jou kan betekenen

  1. Vermindering van stress en angst: Door de ademhaling te reguleren, kan breathwork helpen om het parasympathische zenuwstelsel te activeren, wat ons in een staat van ontspanning en rust brengt. Dit kan helpen om stress en angst te verminderen en ons in staat stellen om beter om te gaan met uitdagingen en stressvolle situaties.
  2. Verbeterde concentratie en mentale helderheid: Door gerichte ademhalingsoefeningen te doen, kan breathwork helpen om de geest te kalmeren en de focus te verbeteren. Dit kan ons helpen om productiever te zijn en ons werk efficiƫnter te doen.
  3. Verhoogde energie en vitaliteit: Breathwork kan helpen om het lichaam van zuurstof te voorzien, waardoor we ons energieker en vitaler voelen. Dit kan ons helpen om meer gedaan te krijgen en ons fysiek en mentaal gezonder te voelen.

meer veerkracht

4. Verhoogd zelfbewustzijn: Door de ademhaling te observeren en te reguleren, kunnen we ons meer bewust worden van ons lichaam, onze emoties en ons denken. Dit kan ons helpen om meer inzicht te krijgen in onszelf en onze reacties op de wereld om ons heen, wat kan leiden tot een groter gevoel van persoonlijke groei en ontwikkeling.

5. Verbeterde veerkracht en duurzame inzetbaarheid: Door breathwork te beoefenen, kunnen we leren hoe we effectief kunnen omgaan met stressvolle situaties en uitdagingen. Dit kan ons helpen om veerkrachtiger te worden en beter in staat zijn om ons werk en leven op de lange termijn vol te houden.

innererlijk leiderschap

Kortom, breathwork kan een waardevolle beoefening zijn voor persoonlijke ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid, omdat het ons kan helpen om ons fysieke, mentale en emotionele welzijn te verbeteren. Door te leren hoe we onze ademhaling kunnen reguleren en ervaren, kunnen we trouwer zijn aan onszelf en aan de wereld om ons heen en ons leven op een gezonde en gebalanceerde manier leiden.

Wat is jouw behoefte?
Onderzoek en maak kennis

1 verheldering van waar je staat

2 waar je naar toe wilt

3 wat je nodig hebt om daar te komen

keep investing in yourself, keep growing, keep going

Meld je aan

Invalid Email

Breathwork is niet aanbevolen voor:
De adembenadering die wij gebruiken wordt niet geadviseerd bij aandoeningen als, maar niet beperkt tot bi-polair, schizofrenie, hart- en vaatziekten, acute hartaandoeningen, epilepsie, glaucoom, netvliesloslating of hoge bloeddruk. Het wordt evenmin aangeraden als u zwanger bent of zich in het eerste trimester (de eerste drie maanden) van de zwangerschap bevindt. Ook als u medicijnen gebruikt wordt u geadviseerd medisch advies in te winnen voordat u deelneemt.