Emotionele verantwoordelijkheid nemen: de weg naar transformatie

Dit is de basis van menselijk lijden

Emotionele verantwoordelijkheid nemen begint bij het herkennen van jouw lijden. Er zijn 6 patronen die hieraan ten grondslag liggen:

  1. Verdringing
  2. Ontkenning
  3. Schaamte
  4. Afwijzing
  5. Schuldgevoel
  6. Scheiding / isolatie

Alle emoties die je in je leven ervaart zijn onderdeel van een reis. We moeten beginnen met het erkennen en begrijpen van deze emoties en patronen. Het is een proces van zelfbewustzijn en transformatie, waarbij we onze emoties zien als schaduw en geschenk en verantwoordelijkheid nemen voor ons gedrag en onze gevoelens.

Verantwoordelijk-heid nemen

Leer om eerlijk te zijn naar jezelf toe. Probeer niet weg te rennen voor je emoties, maar kijk ze recht in de ogen en ga ermee om. We moeten verantwoordelijkheid nemen voor onze gedachten, gevoelens en zelfoordeel om deze los te kunnen laten. Dit is een proces van bewustwording en contemplatie, waarbij we de patronen in ons gedrag en emoties herkennen en erkennen.

Het is niet altijd makkelijk om verantwoordelijkheid te nemen voor jezelf. Vaak raken onze eigen problemen verstrikt met die van anderen, wat ons dwingt tot emotionele verantwoordelijkheid en het ontwarren van onze reacties op anderen.

Vertragen en bezinken

Als we verantwoordelijkheid nemen voor onze eigen emoties, kunnen we ons losmaken van de problemen van anderen en onze eigen patronen herkennen. Dit proces van contemplatie geeft ons ruimte om onze eigen emoties te voelen en ons bewust te worden van ons ware zelf.

Wanneer we ons ware zelf laten stralen, leren we los te laten wat we willen en worden we dankbaar voor wat het leven ons brengt. Door ons te richten op emotionele verantwoordelijkheid, kunnen we onze schaduwkanten omarmen en ze transformeren tot gratie. Hoe meer we luisteren naar onze eigen emoties, hoe meer we kunnen transformeren en groeien in onze ware vrouwelijkheid.

Bron: Gene keys | Richard Rudd

Wat is jouw behoefte?
Onderzoek en maak kennis

1 verheldering van waar je staat

2 waar je naar toe wilt

3 wat je nodig hebt om daar te komen

keep investing in yourself, keep growing, keep going

Meld je aan

Invalid Email

Breathwork is niet aanbevolen voor:
De adembenadering die wij gebruiken wordt niet geadviseerd bij aandoeningen als, maar niet beperkt tot bi-polair, schizofrenie, hart- en vaatziekten, acute hartaandoeningen, epilepsie, glaucoom, netvliesloslating of hoge bloeddruk. Het wordt evenmin aangeraden als u zwanger bent of zich in het eerste trimester (de eerste drie maanden) van de zwangerschap bevindt. Ook als u medicijnen gebruikt wordt u geadviseerd medisch advies in te winnen voordat u deelneemt.