Mijn ervaring met de TMA methode

De kracht van de TMA methode

is helderheid geven aan wat de cliënt voelt en diep van binnen weet, maar zelf niet onder woorden weet te brengen of zich er nog niet volledig van bewust is. Deze TMA methode geeft veel helderheid. En met name inzicht welke drijfveren en talenten echt van jou zijn. Maar ook welke drijfveren en talenten zijn van de ander. Mijn persoonlijke ervaring met TMA was best interessant. Ooit heb ik een analyse gemaakt, en de uitslag gelezen. Echter maakte de analyse niet veel impact op mij.  En nu ben ik enorm voorstander van deze tool. Wat is er gebeurd?

Wat drijft jou?

Ben jij bewust van hetgeen wat jou gemakkelijk af gaat en waar je enorm veel voldoening voelt en ervaart?

Wat is dan het succes van deze tool voor mij?

Voor mij zat het verschil in de resultaten te bespreken in een coachgesprek. De coach heeft grondig bevraagd en mij aan het denken gezet. Hierdoor ging de analyse echt leven voor mij. De impact van deze methode werd mede gecreëerd door de inhoud te begrijpen door mijn verleden. Dit gebeurde door de zo bekende "star" techniek. Hierdoor begreep ik welke drijfveren en talenten centraal hebben gestaan in mijn loopbaan en leven. En die herkenning zorgde ervoor dat ik mezelf beter ben gaan begrijpen.
Het succes voor mij is dus door middel van het gesprek. Een goede coach, die jou ziet. En zeer goede vragen kan stellen, zodat je intrinsiek doorleeft en voelt wat het voor jou betekent.

Ijsberg model an McClelland

Wat sterk is aan de TMA methode dat het gaat over onbewuste behoeften. Het gaat over de drijfveren die op onbewust niveau in jouw systeem er uit wil komen. Ook wel de intrinsieke motivatie genoemd. De drijfveren en talenten vinden op dat niveau plaats. Het ijsbergmodel laat goed zien hoe de analyse van TMA werkt.

Wat drijft jou? Welke behoefte stroomt er van nature?

de tma methode is een Musthave voor leidinggevenden

Tevens laat het jezelf ook positie innemen ten opzichte van jezelf en de ander. Je kan meer belichamen welke drijfveren en talenten van jou zijn. En daardoor kan je ook meer vatten welke drijfveren en talenten niet van jou zijn. Waardoor je de ander in waarde ziet voor zijn of haar unieke drijfveren.

De TMA methode is naar mijn inziens een MUST HAVE voor leidinggevenden die succesvol willen zijn met hun teams. Zie jij de mensen in hun drijfveren en talenten? Staan de mensen op de juiste positie opgesteld? Lukt het om gesprekken te voeren zodat je hen uitdaagt potentieel te ontwikkelen? Wat tevens ook in de TMA analyse naar voren komt.

Allignment model

Als leidinggevende is het een instrument wat bijdraagt aan het alignment model. Het kan zorgen voor synergie tussen het organisatiedomein en de talenten van de mensen. Maar dit kan alleen als de leidinggevende zichzelf goed kent. Met andere woorden Persoonlijk Leiderschap meester is. Waardoor hij zichzelf goed kent en daardoor ook de anderen ziet.

Als leider is je verantwoordelijkheid groot. Ben je bewust van hetgeen wat je voor doet? En hoe beïnvloedbaar jouw rol is? Hoe zorg jij voor succes? Hoe belichaam jij het voorbeeld?

En hoe stimuleer je als leidinggevende talentontwikkeling?

Talentontwikkeling

Ieder mens is uniek en heeft de mogelijkheid haar potentieel te ontwikkelen.

Wat is jouw behoefte?
Onderzoek en maak kennis

1 verheldering van waar je staat

2 waar je naar toe wilt

3 wat je nodig hebt om daar te komen

keep investing in yourself, keep growing, keep going

Meld je aan

Invalid Email

Breathwork is niet aanbevolen voor:
De adembenadering die wij gebruiken wordt niet geadviseerd bij aandoeningen als, maar niet beperkt tot bi-polair, schizofrenie, hart- en vaatziekten, acute hartaandoeningen, epilepsie, glaucoom, netvliesloslating of hoge bloeddruk. Het wordt evenmin aangeraden als u zwanger bent of zich in het eerste trimester (de eerste drie maanden) van de zwangerschap bevindt. Ook als u medicijnen gebruikt wordt u geadviseerd medisch advies in te winnen voordat u deelneemt.