Vitaliteit op het werk

Vitaliteit op het werk

Vitaliteit op het werk is een belangrijk onderwerp waar veel organisaties mee bezig zijn. Maar hoe staat het eigenlijk gesteld met de vitaliteit binnen jullie organisatie? Om hier achter te komen is het van belang om naar verschillende aspecten te kijken, zoals verzuim, werkdruk, positieve gezondheid en het werkklimaat.

Allereerst is verzuim een indicatie van de vitaliteit van een organisatie. Hoe hoog is het verzuimpercentage en wat zijn de redenen van verzuim? Zijn er veel medewerkers die langdurig ziek zijn? Dit kan een signaal zijn dat er iets mis is met de vitaliteit binnen de organisatie.

Daarnaast kan werkdruk een belangrijke rol spelen. Is de werkdruk hoog en ervaren medewerkers hierdoor veel stress? Dit kan leiden tot een verminderde vitaliteit en zelfs tot burn-out klachten. Het is dus belangrijk om te zorgen voor een goede balans tussen werk en privé en om medewerkers voldoende rust en ontspanning te bieden.

Positieve gezondheid

Positieve gezondheid is een relatief nieuw begrip dat steeds meer aandacht krijgt binnen organisaties. Hierbij gaat het niet alleen om afwezigheid van ziekte, maar juist om het bevorderen van gezondheid en welzijn. Hierbij wordt gekeken naar verschillende aspecten van gezondheid, zoals fysieke gezondheid, mentale gezondheid, sociaal welzijn, zingeving en dagelijks functioneren.

Het werkklimaat is ook van invloed op de vitaliteit van medewerkers. Is er voldoende veiligheid binnen de organisatie? Voelen medewerkers zich veilig om hun mening te geven en om fouten te maken? Zijn medewerkers betrokken bij de organisatie en voelen ze zich verantwoordelijk voor hun werk? Is er voldoende ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en groei?

Persoonlijk leiderschap en vitaal leiderschap zijn ook belangrijke aspecten van vitaliteit op het werk. Hoe is het gesteld met de leiderschapskwaliteiten binnen de organisatie? Zijn er voldoende mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en groei? Zijn leiders in staat om medewerkers te inspireren en te motiveren?

Meer inzicht verkrijgen?

Wil je als organisatie meer inzicht krijgen in de vitaliteit binnen jouw organisatie? Dan is het mogelijk om een enquête uit te voeren om de status te onderzoeken. Thema's verzuim, werkdruk, positieve gezondheid, werkklimaat en persoonlijk en vitaal leiderschap.  Op basis van de uitkomsten kunnen vervolgstappen worden genomen om de vitaliteit van medewerkers te bevorderen en te verbeteren.

Je kunt de enquête gratis ontvangen door je naam en e-mailadres achter te laten op onze website.

Met de uitkomsten van de enquête kun je gericht aan de slag gaan om de vitaliteit van je medewerkers te bevorderen. Denk bijvoorbeeld aan het aanbieden van workshops of trainingen op het gebied van stressmanagement of persoonlijk leiderschap. Maar ook aan het verbeteren van het werkklimaat of het creëren van meer ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en groei.

Vitaliteit op het werk is essentieel voor een gezonde en succesvolle organisatie. Laat deze kans dus niet liggen en vraag nu vrijblijvend onze enquête aan!

Enquête vitaliteit op het werk

Voer a.u.b. uw naam in
Type hier het onderwerp
Vul alstublieft een bericht in.
Wat is jouw behoefte?
Onderzoek en maak kennis

1 verheldering van waar je staat

2 waar je naar toe wilt

3 wat je nodig hebt om daar te komen

keep investing in yourself, keep growing, keep going

Meld je aan

Invalid Email

Breathwork is niet aanbevolen voor:
De adembenadering die wij gebruiken wordt niet geadviseerd bij aandoeningen als, maar niet beperkt tot bi-polair, schizofrenie, hart- en vaatziekten, acute hartaandoeningen, epilepsie, glaucoom, netvliesloslating of hoge bloeddruk. Het wordt evenmin aangeraden als u zwanger bent of zich in het eerste trimester (de eerste drie maanden) van de zwangerschap bevindt. Ook als u medicijnen gebruikt wordt u geadviseerd medisch advies in te winnen voordat u deelneemt.